SZÜLŐKNEK
Dr. Emerson Eggerichs
Szeretet és tisztelet a családban

A sikeres gyermeknevelés legfontosabb kulcsa

„A gyerekek nem attól lesznek tisztelettudóak, hogy ezt folyton mondjuk nekik, hanem csak attól, ha érzik szeretetteljes megbecsülésünket.”

„A gyerekeknek SZERETET-tartályuk van, a felnőtteknek TISZTELET-tartályuk. Mindenki azt várja a másiktól, hogy ebbe töltögessen…”

„A gyermek iránti érdeklődésünk kifejezése, nem az állandó „kikérdezés”, hogy mi történt aznap. Hanem az együtt töltött idő szabadsága, amelyben magától fogja mindezeket szóbahozni.”

A legújabb pszichológiai kutatások pontosan azt támasztják alá, amit a Biblia már ősidők óta tanít: a gyerekeknek szükségük van arra a szeretetre, ami Isten parancsa a szülők számára, a szülők pedig arra a tiszteletre vágynak, amely a Szentírás szerint jár nekik gyermekeik részéről.

A Szeretet és tisztelet a családban című könyv gyakorlati tanácsokat nyújt arra vonatkozóan, hogyan szakíthatjuk meg az őrület körét a családi konfliktusokban és hogyan vehetjük fel azt az egészséges ritmust, amivel feltöltődhetünk és bejuthatunk az áldás körébe.

A teljes Bibliából kigyűjtött igeversek, amelyek a szülő-gyermek kapcsolatról szólnak igen tanulságosak, különösen így csokorba gyűjtve: Mit ne tegyél, mondjál soha! Pl. soha ne tégy olyat, ami csak felbosszantja, vagy elkeseríti őket: Kol 3, 21 (!)

3926081_5.jpg

Hogyan taníthatod gyermekedet a legjobban? Pl. hogy bölcsen viselkedjen a hétköznapokban: Péld 1,2-3. Ez bizonyosan csak akkor fog működni, ha megtanítottad arra, hogy Isten jelenléte az életünkban nem kérdés. Ahogyan kérhetünk tőle, úgy számot is fogunk adni tetteinkért és szavainkért: Mt 16,26-27

Legyen következménye annak, amikor a szabályok áthágása történik, de a büntetés mértéke legyen a dolgok jelentőségéhez mért: 1 Kor 4,6-16

A könyv célja, hogy a családtagok között egészséges kapcsolatok alakulhassanak ki a nevelés témájával foglalkozó bibliai alapelvek mentén.
Emerson Eggerichs őszintén elmondja, milyen tapasztalatokra tettek szert feleségével három gyermekük nevelése során, valamint bölcs tanácsokkal látja el az olvasókat azzal kapcsolatban, hogyan lehetséges a különféle családi élethelyzetekben fellépni és azokat sikerrel kezelni. A könyv szemnyitogató módon tárja fel a gyermeknevelés bibliai alapelveit, amelyek úgy képesek működtetni a családot, ahogyan azt Isten eleve eltervezte.

A szerző másik fontos könyve a SZERETET ÉS TISZTELET A HÁZASSÁGBAN

Erről bővebben:

https://moly.hu/konyvek/emerson-eggerichs-szeretet-tisztelet